Care Sunt Riscurile La Care Se Expun Cei Care Ofera Garsoniere De Inchiriat?02/11/2020 

Care Sunt Riscurile La Care Se Expun Cei Care Ofera Garsoniere De Inchiriat?

garsoniere de inchiriat

Exista numeroase riscuri pe care proprietarii de garsoniere de inchiriat din Craiova, Constanta sau Iasi le pot intampina. Multe din acestea pot fi evitate daca proprietarul intelege ca trebuie sa caute ajutor specializat, mai ales daca este lipsit de experienta in tranzactii imobiliare. Asumarea unor astfel de riscuri inutile poate duce la o serie de neplaceri cum ar fi scaderea increderii fata de chiriasi, gestionarea deficitara a spatiului sau chiar vanzarea proprietatii in conditii de panica. De aceea, cei mai multi proprietari aleg firme specializate de imobiliare, sau macar consultanti experimentati care sa ii ajute in gasirea unor solutii viabile pentru proprietatile lor.

Cine Ofera Garsoniere De Inchiriat?

Pe piata imobiliara din Romania exista multe persoane care ofera spre inchiriere spatii precum garsoniere sau apartamente. Acestea sunt fie proprietari fie dezvoltatori imobiliari care doresc sa profite de spatiile detinute fara a le vinde. Acest lucru se intampla de obicei deoarece inchirierea unui imobil este o metoda foarte buna de a realiza un venit suplimentar, pasiv, fara o investitie prea mare. Cu toate acestea, nu toate persoanele care detin astfel de spatii sesizeaza oportunitatea si uneori aleg sa nu isi inchirieze proprietatea. Insa, desi o activitate relativ usor de facut, inchirierea unui spatiu vine cu o serie de riscuri specifice la care cei care aleg sa isi inchirieze proprietatile se expun.

De obicei, cei care aleg sa ofere garsoniere de inchiriat sunt chiar proprietarii acestora. Acestia fie contacteaza o firma specializata de imobiliare care va intermedia gasirea unui chirias si intocmirea documentatiei necesare, fie aleg sa o faca pe cont propriu. Acesta este de obicei momentul in care proprietarii de garsoniere de inchiriat se expun cel mai mult. Lipsiti de expertiza unor experti din domeniu, si uneori de experienta de a derula tranzactii pe piata imobiliara, proprietarii se vad pusi uneori in situatii dificle, din care le este uneori greu sa iasa fara ajutor de specialitate.

Cateva Din Riscurile Pe Care Cei Cu Garsoniere De Inchiriat Le Pot Intampina

garsoniere de inchiriat

Indiferent de localitate, cel mai mare risc pe care proprietarii de garsoniere de inchiriat il pot intampina este acela al negasirii unor chiriasi. Acest lucru depinde, desigur, foarte mult si de pretentiile proprietarului. Foarte multi, atunci cand se vad in fata unei astfel de situatii, aleg sa schimbe strategia si sa caute o alta forma de inchiriere decat cea pe termen lung. Multi proprietari aleg inchirierea in regim hotelier. Aceasta este o optiune foarte des intalnita mai ales in randurile proprietarilor din localitati mari precum Craiova, Timisoara, Baia-Mare, sau a celor cu un crescut potential turistic. Aceasta optiune a capatat foarte multa popularitate atat in randurile chiriasilor cat si cel al proprietarilor. Daca o astfel de strategie nu este la indemana proprietarului, acesta ar trebui sa isi reconsidere asteptarile in ceea ce priveste tipul de chiriasi pe care isi doreste sa il gaseasca, conditiile oferite si chiar si pretul.

Un alt risc pe care il poate intampina oricine are garsoniere de inchiriat este acela al costurilor de intretinere a proprietatii. Este posibil ca anumite persoane sa nu isi permita sa „tina” o proprietate in lipsa unor chiriasi de lunga durata. Astfel, costurile de intretinere a acestei proprietati s-ar putea dovedi a fi prea mari. Cheltuieli precum utilitati, taxele de salubritate publica si impozitul pe proprietate s-ar putea dovedi a fi prea mult pentru un proprietar cu o singura sursa de venit. Astfel, optiunile acestuia s-ar putea sa se schimbe. Cea mai la indemana varianta ar fi vanzarea imobilului. Insa aceasta alternativa este una definitiva si trebuie tratata cu maxima seriozitate. In plus, proprietarul ar trebui sa fie constient ca s-ar putea sa nu gaseasca un client imediat sau ca pretul la care va putea sa vanda o proprietate sa fie sub cel al pietei, suferind astfel pierderi si mai mari. O alta optiune ar fi schimbarea destinatiei imobilului si largirea plajei de potentiali clienti. Insa aceasta optiune poate implica la randul ei niste cheltuieli suplimentare. In plus, aceasta optiune nu este la indemana oricarui proprietar. Depinde foarte mult de pozitionarea imobilului si de potentialul zonei.

Caderea pietei este un alt risc la care cei care ofera garsoniere de inchiriat sunt foarte expusi. Astfel de situatii sunt de obicei fara iesire, mai ale sin cazul in care inchirierile de garsoniere reprezentau sursa principala de venit pentru proprietar. Exista si situatii mai favorabile, in care proprietarul poate suporta o anumita perioada de timp pierderile suferite de caderea pietei, astfel crescand posibilitatea unei redresari a acesteia. Desi altfel de caderi spectaculoase nu se intampla foarte des, este o varianta care nu trebuie neglijata si care trebuie gestionata cu limpezime in gandire. Un gest negandit pana la capat sau o decizie luata prea repede poate duce la pierderi irecuperabile pe termen lung pentru proprietar.

Cum Se Poate Apara Oricine Are Garsoniere De Inchiriat De Astfel De Riscuri?

garsoniere de inchiriat craiova

Indiferent daca este din Zalau, Craiova sau Satu-Mare, oricine ofera garsoniere de inchiriat este expus la anumite riscuri specifice. Desi unele dintre acestea sunt inevitabile, exista metode prin care proprietarii isi pot lua anumite masuri de siguranta impotriva altora. Cea mai sigura masura este aceea a utilizarii unei agentii imobiliare specializate care sa se ocupe de ofertarea imobilului si de gasirea clientilor. Acest lucru il poate scuti pe proprietar de multe batai de cap incepand cu lipsa clientilor si stabilirea gresita a pretului si pana la gasirea unor clienti neseriosi sau nepotriviti. Experienta agentilor imobiliari este intotdeauna o buna protectie impotriva unor intelegeri paguboase sau a unor afaceri neperformante.

O alta metoda prin care proprietarii se pot apara impotriva unor riscuri specifice este folosirea unor platforme specializate pentru a promova o proprietate. Astfel, se pot evita persoanele neserioase sau care doresc sa speculeze lipsa de experienta a proprietarului. De asemenea, se recomanda folosirea unor servicii specializate cum ar fi evaluatorii independenti si notari care au cabinete proprii. In acest fel proprietarul poate beneficia de consultanta de specialitate fara a fi insa asociat cu o firma mare care ar putea la o adica sa fie interesata doar de urmarirea unor interese proprii.

| CraiovaImobiliare.ro | Verifica Evolutia Preturilor | Apartamente de Vanzare Craiova | Case de Vanzare Craiova | Terenuri de Vanzare Craiova

Sursa:
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 04/04/2022 ) STIRI IMOBILIARE: De ce Pot Aparea Fluctuatii Mari la Pretul Apartamentelor de Vanzare din Craiova?
• ( 28/03/2022 ) STIRI IMOBILIARE: Ce Poate Creste Numarul de Cereri pentru Casele de Vanzare din Craiova?
• ( 15/12/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Cautate Terenuri De Vanzare De Catre Investitori?
• ( 07/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Depista Si Evita Anunturile Dubioase Pentru Inchirieri Garsoniere?
• ( 02/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Arata Anunturile Imobiliare Adaptate La Situatia Actuala
• ( 23/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Des Cautate Imbunatatiri De Catre Clienti La Apartamente De Inchiriat?
• ( 16/11/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Functioneaza Anunturile Imobiliare Craiova?
• ( 09/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova Si Trenduri Post Pandemie
• ( 02/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Riscurile La Care Se Expun Cei Care Ofera Garsoniere De Inchiriat?
• ( 26/10/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare
• ( 19/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Ar Trebui Sa Verifice Oricine Cauta Garsoniere De Vanzare?
• ( 12/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum se Poate Creste Valoarea Unui Imobil de Vanzare
• ( 05/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: De Ce Trebuie Tinut Cont Atunci Cand Se Cauta Case De Vanzare La Tara?
• ( 28/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Trebuie Sa Stie Oricine Cauta Apartamente De Vanzare
• ( 21/09/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 2020
• ( 14/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Negociaza O Chirie
• ( 07/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Ar Trebui Sa Arate Anunturile Imobiliare Pentru A Gasi Un Client Cat Mai Repede?
• ( 17/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Poate Construi Un Portofoliu Puternic?
• ( 12/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum sa iti generezi venituri pasive
• ( 06/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Sfaturi Pentru Alegerea Unei Agentii Imobiliare
• ( 04/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cumpararea Sau Inchirierea - Care Este Cea Mai Buna Varianta In Cazul Garsonierelor?
• ( 13/01/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Anul 2019 a fost anul cu cele mai multe constructii de blocuri noi in Craiova
• ( 31/10/2019 ) STIRI IMOBILIARE: Craiovaimobiliare.ro se reinventeaza Anunturile se posteaza GRATUIT
• ( 29/10/2019 ) AFACERI IMOBILIARE: De ce sa alegi Craiovaimobiliare.ro?
• ( 03/07/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Liviu Tudor, cel mai mare proprietar roman de birouri: Ca investitor trebuie sa fii in Romania dupa criza. Va fi enorm de construit
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Managerii estimeaza cresteri in toate sectoarele economice, pana in luna august
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Basescu: Sunt ingrijorat privind liberalizarea achizitiei de terenuri
• ( 02/07/2013 ) PROGNOZA METEO: VREMEA va fi predominant frumoasa. PROGNOZA METEO pentru miercuri si joi
• ( 26/06/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Proprietarii Global City Business Park, ocupat 50%: Am fost penalizati pentru lipsa metroului
• ( 26/06/2013 ) CASA SI GRADINA: Plante aromatice - Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)
Pagina 1 / 81
<<<12345678910>>>