Cum se Poate Creste Valoarea Unui Imobil de Vanzare12/10/2020 

Cum Se Poate Creste Valoarea Unui Imobil De Vanzare

cum se poate creste valoarea unor case

Exista multe apartamente de vanzare Craiova care au preturi mult mai mari decat media de pe piata. Acelasi lucru este valabil si pentru case de vanzare Craiova care sunt listate pe site-uri de specialitate. Cu toate acestea, astfel de imobile isi gasesc cumparator si asta datorita faptului ca proprietarii acestora au inteles ca un pret mai mare nu poate fi cerut decat in cazul unei imbunatatiri a celor oferite.

Cum Se Poate Creste Valoarea Unor Apartamente De Vanzare

Exista multe feluri de apartamente de vanzare, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Acestea pot varia de la zona pana la calitatea finisajelor din interior. Insa pentru a putea cere un pret mai mare pentru un apartament de vanzare, proprietarii trebuie sa fie gata sa investeasca si sa ofere conditii in conformitate cu pretul cerut.

1. Imbunatatiri

In momentul in care orice apartament de vanzare este prezentat unot posibili cumparatori este foarte bine sa se puna accentul pe imbunatatirile facute. Desigur, pentru a se putea pune accentul pe imbunatatiri, este nevoie ca acele imbunatatiri sa fie facute. Printre cele mai des intalnite imbunatatiri ar fi parchetul din lemn masiv, instalatiile de incalzire, tamplaria si geamurile schimbate.

creste valoarea unui imobil

Pe langa acestea, care au un caracter usor generalist, exista multe altele care tin de particularitatile fiecarui apartament in parte. De exemplu, balcoanele anumitor apartamente se pot inchide cu tamplarie de aluminiu sau PVC si geamuri termopan, in functie de bugetul fiecaruia. Daca se doreste totusi valorificarea balconului mai mult sub forma unei terase deschise, atunci este nevoie ca acesta sa fie prezentat ca atare.

Acestea, si multe alte imbunatatiri, sunt necesare in momentul in care se cere un anumit pret. Apartamentele cu astfel de imbunatatiri facute au mult mai multe sanse de a se vinde repede si la un pret mai mare decat cele care nu prezinta imbunatatiri recente.

2. Compartimentare

Desi exista situatii in care acest lucru nu poate fi modificat, compartimentarea unui apartament poate face ca pretul acestuia sa creasca sau sa scada. In functie de ce se cauta pe piata, si de ce isi permite proprietarul, acesta poate transforma un apartament cu o compartimentare clasica intr-unul care ofera un spatiu mult mai deschis si mai spatios in aumite situatii. Desigur, acest lucru ar trebui facut numai in cazul in care sunt permise astfel de interventii asupra structurii imobilului si de asemenea lasand mereu posibilitatea noilor proprietari de a reveni la configuratia initiala.

3. Curatenie

Mult mai usor de facut si intretinut decat in cazul unei case, curatenia intr-un apartament de vaznare poate fi si el un factor in ceea ce priveste pretul acceptat. Spatiul redus al unui apartament are avantajul de a permite proprietarului sau unei forme specializate de curatenie o interventie mult mai simpla si rapida decat in cazul unor imobile mai mari.

Cum Se Poate Creste Valoarea Unor Case De Vanzare

Exista, desigur, niste diferente fundamentale intre ce imbunatatiri se pot aduce unui apartament si cele care se pot aduce unei case pentru a-i creste valoarea de vanzare. Lasand la o parte micile imbunatatiri care pot fi facute, precum amplasarea unor plante decorative de interior, curatarea bateriilor de calcar din baie si bucatarie sau inlocuirea unor segmente deteriorate de parchet din living, exista o serie de alte interventii care se pot face pentru a creste pretul unei case de vanzare.

1.Curtea

Desi poate parea o sarcina destul de grea si costisitoare, remodelarea curtii se poate dovedi a fi un factor foarte important in stabilirea pretului final al unui imobil. Nu trebuie ca gradina unei case sa rivalizeze cu cele ale Palatuui Buckingham, dar o curte aerisita, ingrijita va da intotdeauna un sentiment de bine si va face o casa sa para mai primitoare. Curtea este uneori cel mai important argument pe care o casa il are in ceea ce priveste valoarea sa.

Aceasta remodelare se poate face in mai multe feluri, in functie de gusturile si diponibilitatea financiara a fiecarui proprietar. Desi exista multe variante de design, un lucru este sigur: prima operatiune care se va face intotdeauna va fi nivelarea pamantului. Exceptand formatiunile natural deosebite, toate celelalte imperfectiuni ale terenului dintr-o curte vor trebui eliminate inainte de a se face orice alta lucrare. Dupa ce “suprafata de lucru” a fost eliberata de orice fel de obstacole se poate proceda la urmatoarele etape ale remodelarii cum ar fi asezarea unui nou strat de gazon, plantarea unor arbori, desenarea aleilor sau chiar construirea unor spatii de relaxare.

Desigur, aceste lucrari trebuie facute de catre cineva. Pentru cei care au timpul necesar, inclinatia si indemanarea de a face astfel de lucruri, ecuatia nu are nici un fel de necunoscuta. O astfel de lucrare facuta in regim propriu se poate dovedi a fi si mai ieftina, nefiind nevoie de angajarea altor persoane. Pentru cei care insa nu se pot descurca singuri cu o astfel de sarcina, exista intotdeauna profesionisti care sunt dispusi sa ajute, contra unei sume de bani. Ajutorul profesionist are de asemenea anumite avantaje. In primul rand, este vorba de experienta pe care un profesionist o are in comparatie cu un novice. In al doilea rand, este vorba despre consilierea continua pe care un profesionist o poate oferi in ceea ce priveste materialele si metodele de lucru folosite.

Fie ca se foloseste un ajutor profesionist, fie ca se va face o lucrare pe cont propriu, o gradina frumos amenajata va atrage intotdeauna.

2.Piscina

Pentru cei carora atat bugetul cat si spatiul le permite, o piscina este intotdeauna o investitie care va creste pretul unui imobil. Indiferent de dimensiunea sau forma ei, o piscina va creste valoarea unei proprietati.

creste valoarea unor apartamente de vanzare

Construirea unei piscine nu trebuie sa fie neaparat foarte scumpa. Exisa multe solutii la magazinele de specialitate gandite tocmai pentru a reduce pretul investitiei la maxim, fara a diminua placerea de a avea o piscina. Solutii precum piscinele gonflabile sau cele din alte materiale usoare sunt intotdeauna binevenite pentru cei care doresc sa aduca ceva in plus confortului oferit de o casa de vanzare. De asemnea, piscinele nu trebuie sa fie neaparat ingropate in pamant. Exista numeroase exemple de design-uri pentru piscine supraterane care arata foarte bine si care transforma locul in care sunt amplasate din niste spatii anoste in centre de relaxare.

Cumpararea si montarea unei piscine se poate face foarte simplu, nefiind nevoie de ajutor specializat in acest sens. Pentru cei care totusi necesita o mana de ajutor, exista numeroase tutoriale online care descriu pas cu pas ce trebuie facut.

Pentru cei care insa au proiecte mai ambitioase, exista multe firme de specialitate care pot fi contractate pentru a face treaba in locul lor. Trebuie avut in vedere totusi faptul ca astfel de servicii pot fi destul de scumpe, in functie de ce se cere, si trebuie avut grija ca investitia sa poata fi recuperata din pretul obtinut in urma vanzarii.

3. Curatenie

Desi poate parea ca ceva ce este de la sine inteles, curatenia unui imobil poate afecta pretul de vanzare al acestuia. Oricarui cumparator ii va face mult mai multa placere sa viziteze si eventual sa si cumpere o casa de vanzare care este curatata temeinic. Asta, desigur, nu inseamna ca trebuie ca spatiul sa arate de parca ar fi parte a unei expozitii de muzeu pe care nu ai voie sau ti-e frica s-o atingi sau ca nu locuieste nimeni in casa respectiva. O curatenie generala, fara prea multe exagerari, poate fi exact ce isi doreste cumparatorul potrivit sa vada inaninte de a face o oferta.

Si in acest caz, pentru cei care nu isi gasesc timpul sau nu se pot organiza pentru a face curatenie, exista firme si persoane specializate pe astfel de interventii. O astfel de interventie necesita desigur alte cheltuieli, insa acestea sunt justificate prin faptul ca serviciile prestate sunt de inalta calitate, putand influenta pretul final al imobilului.

4.Termoizolatia

Orice cumparator serios va verifica felul in care a fost facuta termoizolatia si pe cat posibil si calitatea materialelor folosite. De aceea, o izolatie de calitate este foarte importanta cand se doreste vanzarea unui imobil. O izolatie lucrata prost poate duce pretul in jos si il poate face pe cumparator sa suspecteze si alte nereguli in ceea ce priveste felul in care casa a fost construita si ingrijita.

Schimbarea sistemului de termoizolatie, desi poate parea ca fiind o investitie destul de mare, se poate dovedi a fi diferenta intre o casa vanduta repede, la pretul cerut de vanzator si una care sta pe piata cateva luni sau chiar mai mult. In plus, exista acel grad de confort sporit de care proprietarul se va bucura in timpul de la incheierea lucrarii si pana la vanzarea imobilului.

5. Finisajele

Finisajele sunt poate primul lucru care atrag un client la o casa de vanzare. Camerele proaspat vopsite sau podelele ceruite recent pot face o impresie puternica asupra clientilor. Acestia se pot dovedi mai dispusi la un pret mai mare daca finisajele sunt recente si mai ales daca sunt de o calitate superioara.

| CraiovaImobiliare.ro | Verifica Evolutia Preturilor | Apartamente de Vanzare Craiova | Case de Vanzare Craiova | Terenuri de Vanzare Craiova

Sursa:
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 04/04/2022 ) STIRI IMOBILIARE: De ce Pot Aparea Fluctuatii Mari la Pretul Apartamentelor de Vanzare din Craiova?
• ( 28/03/2022 ) STIRI IMOBILIARE: Ce Poate Creste Numarul de Cereri pentru Casele de Vanzare din Craiova?
• ( 15/12/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Cautate Terenuri De Vanzare De Catre Investitori?
• ( 07/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Depista Si Evita Anunturile Dubioase Pentru Inchirieri Garsoniere?
• ( 02/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Arata Anunturile Imobiliare Adaptate La Situatia Actuala
• ( 23/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Des Cautate Imbunatatiri De Catre Clienti La Apartamente De Inchiriat?
• ( 16/11/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Functioneaza Anunturile Imobiliare Craiova?
• ( 09/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova Si Trenduri Post Pandemie
• ( 02/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Riscurile La Care Se Expun Cei Care Ofera Garsoniere De Inchiriat?
• ( 26/10/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare
• ( 19/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Ar Trebui Sa Verifice Oricine Cauta Garsoniere De Vanzare?
• ( 12/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum se Poate Creste Valoarea Unui Imobil de Vanzare
• ( 05/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: De Ce Trebuie Tinut Cont Atunci Cand Se Cauta Case De Vanzare La Tara?
• ( 28/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Trebuie Sa Stie Oricine Cauta Apartamente De Vanzare
• ( 21/09/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 2020
• ( 14/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Negociaza O Chirie
• ( 07/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Ar Trebui Sa Arate Anunturile Imobiliare Pentru A Gasi Un Client Cat Mai Repede?
• ( 17/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Poate Construi Un Portofoliu Puternic?
• ( 12/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum sa iti generezi venituri pasive
• ( 06/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Sfaturi Pentru Alegerea Unei Agentii Imobiliare
• ( 04/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cumpararea Sau Inchirierea - Care Este Cea Mai Buna Varianta In Cazul Garsonierelor?
• ( 13/01/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Anul 2019 a fost anul cu cele mai multe constructii de blocuri noi in Craiova
• ( 31/10/2019 ) STIRI IMOBILIARE: Craiovaimobiliare.ro se reinventeaza Anunturile se posteaza GRATUIT
• ( 29/10/2019 ) AFACERI IMOBILIARE: De ce sa alegi Craiovaimobiliare.ro?
• ( 03/07/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Liviu Tudor, cel mai mare proprietar roman de birouri: Ca investitor trebuie sa fii in Romania dupa criza. Va fi enorm de construit
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Managerii estimeaza cresteri in toate sectoarele economice, pana in luna august
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Basescu: Sunt ingrijorat privind liberalizarea achizitiei de terenuri
• ( 02/07/2013 ) PROGNOZA METEO: VREMEA va fi predominant frumoasa. PROGNOZA METEO pentru miercuri si joi
• ( 26/06/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Proprietarii Global City Business Park, ocupat 50%: Am fost penalizati pentru lipsa metroului
• ( 26/06/2013 ) CASA SI GRADINA: Plante aromatice - Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)
Pagina 1 / 81
<<<12345678910>>>