Cum Ar Trebui Sa Arate Anunturile Imobiliare Pentru A Gasi Un Client Cat Mai Repede?07/09/2020 

Cum Se Poate Creste Valoarea Unor Propietati

Orice proprietar doreste sa obtina un pret cat mai bun pentru proprietatea lui. Asta se poate intampla numai in urma unei negocieri cat se poate de sincere cu clinetul care arata cel mai amre potential de cumparare. Dar pana la negociere, proprietarul trebuie sa isi prezinte oferta. Acest lucru se face printr-un anunt bine structurat, transparent si care sa nu induca potentialii client in eroare. Pentru cineva care cauta apartamente de inchiriat Craiova, sau pur si simplu imobiliare Craiova, este essential ca acesta sa inteleaga ce se ofera de la prima vizionare a unui anunt. Unii prorpietari se bazeaza uneori prea mult pe poze. Acestea sunt importante, dar exista riscul de a nu arata intotdeauna esenta lucrurilor. Altii merg pe un text descriptive foarte bogat si cu multe”inflorituri”. Desi detaliile ajuta sa fie listate in orice anunt, nu este intotdeauna bine sa se foloseasca mult prea multe cuvinte sau termini de specialitate care ar putea plictisi sau induce in eroare clientul. Anunturile nu trebuie sa fie opera literare si nici slide-show-uri. Ele trebuie sa redea punctele tari ale unei proprietati si argumentele principale pentru care aceasta este cea mai buna investitie pe care o poate face cineva.

Cum Se Poate Creste Valoarea Unor Apartamente De Inchiriat?

Inchirierea este una dintre formele preferate de cei mai multi oameni cand vine vorba de investitii imobiliare. Fie ca sunt apartamente sau garsoniere, terenuri sau spatii comerciale, pentru uz propriu, residential sau in scopul dezvoltarii unei afaceri, acestea sunt mereu la mare cautare. Tocmai aceast acautare face ca apartamentele de inchiriat sa fie uneori mai scumpe decat este piata defapt. Este adevarat ca piata are propriile mecanisme de autoreglare, care nu permite intotdeauna cresteri de preturi nejustificate, insa exista intotdeauna cateva exceptii. Insa de cele mai multe ori, preturile pentru apartamente de inchiriat nu sunt stabilite numai in functie de dispozitia ofertantului. Acestea rezulta in urma unei analize serioase a concurentei si a cererii existente pe piata. Exista cateva metode sigure pentru a creste valoarea unui apartament, si in consecinta chiria care se poate cere pentru el.

O prima astfel de metoda este cunoasterea pietii. Pretul apartamentelor oferite spre inchiriere este intotdeauna legat de zona in care acestea se afla. Ca o regula generala, in functide desigur si de scopul inchirierii de catre client, intotdeauna orasele care ofera mai multe oportunitati vor avea chirii mai mari. Orasele care sunt si centre universitare vor fi mereu printre cele mai cautate dintre toate, iar capitala va ramane liderul acestui sector. Orase precum Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Timisoara sau Craiova vor fi intotdeauna in topul oraselor unde se vor cauta chirii. Di acest motiv si proprietarii vr specula acest aspect si vor incerca sa obtina cat mai mult. Dupa orasele centre universitare vor urma cele care au industrii dezvoltate in jurul lor. Desi preturile sunt ceva mai mici in acest caz, si aceasta categorie de orase va atrage atata timp cat vor exista investitii in industriile respective si oportunitati de dezvoltare imobiliare.

Alternativa la a cauta apartamente de inchiriat intr-unul din aceste orase ar fi o localitate satelir a acestora. Aceste localitati, fie ele orase mai mici sau sate, au avantajale de a fi suficient de departe de oras pentru a putea practica un altfel de pret pentru metrul patrat construit, si astfel un alt nivel al chiriilor, si in acelasi timp de a fi suficient de aproape de oras pentru a se putea face o naveta comoda, fara prea multe batai de cap. Aceasta cultura imobiliara a suburbiilor a devenit din ce in ce mai puternica in Romania ultimilor ani, pe fondul unui avant foarte puternic luat de dezvoltatorii imobiliari care au sesizat tendinta si au raspuns cererilor din ce in ce mai numeroase din partea clientilor.

Investitii In Design

Imbunatarile Cat Mai Vizibile

O alta metoda care este tot mai folosita de catre proprietarii de apartamente de inchiriat de a creste pretuirle cerute pentru acestea este invetsitia in design. Astfel, proprietarii acestor spatii vin cu solutii din ce in ce mai indraznete pentru clientii lor cu scopul de a-i atrage pe acestia prin finisajele folosite si prin decoratiuni. Cei care posteaza anunturi imobiliare privind apartamente si alte spatii de inchiriat au inteles ca oamenii vor plati mai mult pentru a avea un grad sporit de confort si daca vor observa o implicare mai mare din partea proprietarilor in ceea ce priveste amenajarea spatiului oferit.

Din aceasta cauza, pe langa simplele descrieri care cuprind elementele de baza ale unui spatiu au inceput sa apara si anunturi care includ aspecte legate de materialele folosite, temele de inspiratie in ceea ce priveste decorarea spatiului si nu numai. Astfel, sectorul design-ului interior a devenit o parte integranta din piata de imobiliare, cu precadere din segmental ce priveste inchirierile. Exista, desigur, in continuare si proprietari care se vor baza pe simtul estetic propriu si care vor da o nota personala intregului spatiu. Acest lucru ar putea fi apreciat de potentialii client care fie nu urmaresc un stil anume de decoratiuni, fie apreciaza personalitatea unui spatiu. Pentru restul insa, cea mai buna varinata de a da spatiului un aer aparte si de a cere un pret mai mare in consecinta, este expertiza unui designer si viziunea acestuia.

Fenomenul de a investii in locatii listate spre inchiriere a devenit atat de important incat expertii din domeniu au fost nevoiti sa il ia in considerare in momentul evaluarilor pietii si a trendurilor acesteia. Trendul a devenit atat de important incat cei de la SOHO Design, au concluzionat intr-o analiza facuta publica in luna martie a acestui an ca proprietarii aloca cu pana la 15% mai multi bani penru bugetul amenajarii unui spatiu ce urmeaza a fi inchiriat decat pentru spatiul de locuit personal. Astfel, site-urile de anunturi imobiliare vor trebui de acum inainte sa urmareasca acest aspect si sa aibe in vedere o potential modificare a standardelor de scriere a anunturilor.

Imbunatarile Cat Mai Vizibile

Investitii In Design

O a treia metoda de atragere a clinetilor, si de justificare a unui pret peste cel mediu din piata, este aducerea de imbunatatiri. Daca in trecut acestea se puteau rezuma la acces la internet, gresie si parchet nou sau central termica proprie, clientii de azi sunt mai pretentiosi cand vine vorba de a investii in imobiliare. Astfel, imbunatatirile pe care proprietarii ar trebui sa le aduca satiilor ar trebui sa fie din radul celor care eficinetizeaza viata in spatiul respectiv. De asmenea, nu ar strica sa fie cat mai vizibile. O izolatie decorativa, dar care in acelasi timp ajuta sa eficientizarea din punct de vedere termic a spatiului ar putea face diferenta intre a atrage client inca din prima zi de listare pe un site de iobiliare si a astepta cateva saptamani bune inainte de primul telefon.

Un foarte mare accent, cand vine vorba de imbunatatiri, ar trebui pus pe ceea ce insemana instalatii sanitare. O simpla cada de dus, desi isi indeplineste functia de baza, nu va mai fi suficienta pentru a “vinde” un spatiu. Va fi nevoie de o reinterpretare a spatiului baii astfel incat acesta sa fie pe placul clientilor. Asta ar putea insemna orice de la a avea cada de dus din material reciclate pana la a reconfigure spatiul baii pentru a permite o mai buna circulatie a aerului si a luminii. Poate parea fantezista aceasta abordare insa, asemenea unei camere la un resort de lux, clientul va cauta conditii peste medie; conditii pentru care va fi dispus sa si plateasca.

De la folosirea de lemn recuperate si reconditionat pentru mobilierul din dormitoare si pana la aliaje antibacteriene pentru blaturile din bucatarie, investitiile in spatii care urmeaza a fi inchiriate sunt aproape nelimitate. Totul depinde de imaginatia si bugetul proprietarului. In principiu, cu cat se va investii mai mult in materiale si decoratiuni cu atat pretul cerut va putea fi justificabil mai mare si cu atat ai repede se vor gasi clienti dispusi sa-l achite.

Insa nimeni nu trebuie sa se lase dus de val prea tare. Inainte de toate apartamentul este un spatiu in care cineva locuieste si nu o opera de arta. Desi va exista tentatia continua a proprietarului de a-si exprima stilul prin intermediul acestui spatiu, acesta ar trebui sa inteleaga ca se inchiriaza spatiul si nu decorul. Spatiul nu trebuie transformat in asa masura incat sa nu mai fie semene cu notiunea de apartament pe care clientul o are in minte. Imbunatatirile si decoratiunile de bun gust sunt cat se poate de apreciate, mai ales intr-o lume sufocata de consumerism si kitsch, dar nuai daca sunt facute in limita bunul simt. Aceasta limita este ea in sine destul de greu de definit, insa cu putina rabdare si in urma unei analize atente a ceea ce exista pe piata la momentul in care se ia decizia listarii pe un site de imobiliare a unui spatiu, aceasta se poate macar estima si oricine o poate folosi ca si reper pentru a-si atinge scopul.

| CraiovaImobiliare.ro | Verifica Evolutia Preturilor | Apartamente de Vanzare Craiova | Case de Vanzare Craiova | Terenuri de Vanzare Craiova

Sursa:
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 04/04/2022 ) STIRI IMOBILIARE: De ce Pot Aparea Fluctuatii Mari la Pretul Apartamentelor de Vanzare din Craiova?
• ( 28/03/2022 ) STIRI IMOBILIARE: Ce Poate Creste Numarul de Cereri pentru Casele de Vanzare din Craiova?
• ( 15/12/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Cautate Terenuri De Vanzare De Catre Investitori?
• ( 07/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Depista Si Evita Anunturile Dubioase Pentru Inchirieri Garsoniere?
• ( 02/12/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Arata Anunturile Imobiliare Adaptate La Situatia Actuala
• ( 23/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Cele Mai Des Cautate Imbunatatiri De Catre Clienti La Apartamente De Inchiriat?
• ( 16/11/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Functioneaza Anunturile Imobiliare Craiova?
• ( 09/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Evolutia Preturilor Imobiliare Craiova Si Trenduri Post Pandemie
• ( 02/11/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Care Sunt Riscurile La Care Se Expun Cei Care Ofera Garsoniere De Inchiriat?
• ( 26/10/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum Se Pot Interpreta Anunturile Imobiliare
• ( 19/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Ar Trebui Sa Verifice Oricine Cauta Garsoniere De Vanzare?
• ( 12/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum se Poate Creste Valoarea Unui Imobil de Vanzare
• ( 05/10/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: De Ce Trebuie Tinut Cont Atunci Cand Se Cauta Case De Vanzare La Tara?
• ( 28/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce Trebuie Sa Stie Oricine Cauta Apartamente De Vanzare
• ( 21/09/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Cum va Evolua Piata Imobiliara in Craiova in 2020
• ( 14/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Negociaza O Chirie
• ( 07/09/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Ar Trebui Sa Arate Anunturile Imobiliare Pentru A Gasi Un Client Cat Mai Repede?
• ( 17/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum Se Poate Construi Un Portofoliu Puternic?
• ( 12/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum sa iti generezi venituri pasive
• ( 06/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Sfaturi Pentru Alegerea Unei Agentii Imobiliare
• ( 04/08/2020 ) AFACERI IMOBILIARE: Cumpararea Sau Inchirierea - Care Este Cea Mai Buna Varianta In Cazul Garsonierelor?
• ( 13/01/2020 ) STIRI IMOBILIARE: Anul 2019 a fost anul cu cele mai multe constructii de blocuri noi in Craiova
• ( 31/10/2019 ) STIRI IMOBILIARE: Craiovaimobiliare.ro se reinventeaza Anunturile se posteaza GRATUIT
• ( 29/10/2019 ) AFACERI IMOBILIARE: De ce sa alegi Craiovaimobiliare.ro?
• ( 03/07/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Liviu Tudor, cel mai mare proprietar roman de birouri: Ca investitor trebuie sa fii in Romania dupa criza. Va fi enorm de construit
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Managerii estimeaza cresteri in toate sectoarele economice, pana in luna august
• ( 02/07/2013 ) STIRI IMOBILIARE: Basescu: Sunt ingrijorat privind liberalizarea achizitiei de terenuri
• ( 02/07/2013 ) PROGNOZA METEO: VREMEA va fi predominant frumoasa. PROGNOZA METEO pentru miercuri si joi
• ( 26/06/2013 ) AFACERI IMOBILIARE: Proprietarii Global City Business Park, ocupat 50%: Am fost penalizati pentru lipsa metroului
• ( 26/06/2013 ) CASA SI GRADINA: Plante aromatice - Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)
Pagina 1 / 81
<<<12345678910>>>