Ce trebuie sa faci pentru a nu mai plati impozitul pe casa09/09/2011 

Proprietarii care îşi reabilitează termic locuinţele pe propria cheltuială vor putea beneficia, începând cu 1 ianuarie 2012, de o scutire de la impozitul local aferent imobilului respectiv pe o perioadă de şapte ani, conform unor modificări aduse de Guvern Codului fiscal, a anunţat marţi premierul Emil Boc.

El a precizat însă că pentru această scutire beneficiarul va trebui să obţină şi validarea consiliului local al localităţii unde îşi are proprietatea respectivă.

"Proprietarii de apartamente care îşi realizează reabilitarea termică a apartamentului, conform certificatului energetic, vor putea beneficia de scutirea plăţii impozitului pe imobil timp de cel puţin şapte ani, prin decizie a consiliului local. În cadrul modificărilor la Codul fiscal, am adoptat acest lucru, pentru a încuraja proprietarii să îşi facă reabilitarea termică a imobilelor, a blocurilor de locuit, a apartamentelor. Faci o cheltuială, dar minimum şapte ani eşti scutit de plata impozitului pe casă, dacă faci reabilitarea termică, conform certificatului energetic. Urmează doar să te duci cu factura la finanţe şi să ţi se facă această scutire pe minimum şapte ani de zile. Acest lucru trebuie validat însă şi de consiliul local în localitatea în care îţi ai proprietatea", a spus Boc.

De asemenea, în aceleaşi condiţii vor putea fi scutiţi de la plata impozitului pe o perioadă de cinci ani şi proprietarii care renovează faţadele clădirilor pe care le deţin, pe cheltuiala proprie.

"Timp de cinci ani pot beneficia de scutirea impozitului pe clădire şi cei care fac reabilitarea din punct de vedere arhitectural sau al reparării faţadelor clădirilor, pe banii lor", a precizat premierul.

În context, el a subliniat că Guvernul a creat doar cadrul legal pentru ca autorităţile locale să poată acorda scutirile de impozite.

"Noi nu putem impune de la centru acest lucru, dar am creat cadrul", a afirmat şeful Guvernului.

Dan Zavaleanu


Sursa: Cotidianul
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 09/09/2011 ) AFACERI IMOBILIARE: Miliardarii rusi cumpara casele americanilor
• ( 09/09/2011 ) AFACERI IMOBILIARE: Constructiile raman pe minus. Volumul lucrarilor a scazut in primele sapte luni cu 2,2%
• ( 09/09/2011 ) AFACERI IMOBILIARE: Ce trebuie sa faci pentru a nu mai plati impozitul pe casa
• ( 09/09/2011 ) AFACERI IMOBILIARE: Care sunt cele mai ieftine apartamente din Bucuresti
• ( 09/09/2011 ) STIRI IMOBILIARE: Tot mai putine locuinte sunt date in folosinta
• ( 09/09/2011 ) STIRI IMOBILIARE: Blocurile
• ( 09/09/2011 ) STIRI IMOBILIARE: Apartamentele noi, mai scumpe. Vezi ce tip de locuinta prefera romanii