Cat de greu este sa cauti o casa de cumparat14/05/2010 
Deși piața imobiliară duce lipsă acută de clienți, agenții imobiliari rămân principala problemă a celor care sunt în căutarea unei case.
Agenția de profil imobiliare.ro a întocmit un top al celor mai frecvente nemulțumiri legate de standardul scăzut al serviciilor oferite de agenți.

Totodată, reprezentantul companiei, Daniel Crainic, susține că în acest context, se impune introducerea unui standard de calitate care să clarifice relaţia agent imobiliar – client.

Astfel, cea mai frecventă nemulţumire a cumpărătorilor o reprezintă lipsa de disponibilitate a agenţilor imobiliari.

Și asta pentru că, potenţialul cumpărător doreşte ca agenţia să răspundă prompt solicitărilor lui şi să aibă date la zi şi informaţii complete cu privire la proprietăţile pe care le deţine în portofoliu.

Pe locul al doilea în topul nemulțumirilor se află ofertele dublate, ofertele cu preţ incorect, sau cele care sunt promovate deşi nu mai sunt valabile.

Toate acestea reprezintă alte motive de nemulţumire care îi descurajează pe cei care se găsesc în căutarea unui imobil.

Pe locul al treilea se situează lipsa de transparenţă a practicilor agenţiei prin evitarea afişării comisionului aplicat atât cumpărătorului cât şi vânzătorului pentru serviciile pe care le prestează.

Ascunderea viciilor pe care le are imobilul, respectiv prezentarea unor date ireale cum ar fi introducerea suprafeţei construite în locul suprafeţei utile sunt alte practici care nemulțumesc consumatorul final.

Totodată, cumpărătorii îşi doresc de asemenea ca agentul să fie în permanenţă în contact cu proprietarul astfel încât să poată oferi detalii concrete de la primul telefon, fără a mai solicita un interval suplimentar de timp.

„Ceea ce se aşteaptă de la agentul imobiliar care activează pe piaţa din România sunt lucruri fireşti, multe dintre ele reglementate prin lege în alte ţări europene.
Cei care doresc să apeleze la o agenţie imobiliară aşteaptă valoare adăugată susţinută prin corectitudine, transparenţă şi seriozitate. Cu alte cuvinte iniţiativele despre care se vorbeşte în prezent legate de introducerea unui cod de etică sau a unui standard care să fie adoptat de agenţii imobiliari profesionişti ar trebui să reprezinte o intrare în firesc a sectorului imobiliar” explică Adrian Erimescu, director general al portalului imobliar.
Andreea Stefan
Sursa: Cotidianul
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 14/05/2010 ) AFACERI IMOBILIARE:
• ( 14/05/2010 ) AFACERI IMOBILIARE: Pretul caselor in constructie, la fel ca al celor finalizate
• ( 14/05/2010 ) AFACERI IMOBILIARE: Doar 25% dintre proprietati sunt garantate
• ( 14/05/2010 ) AFACERI IMOBILIARE: Romanii prefera casele vechi
• ( 14/05/2010 ) AFACERI IMOBILIARE: Cat de greu este sa cauti o casa de cumparat
• ( 14/05/2010 ) STIRI IMOBILIARE: Cum vor fi chiriile in toamna, dupa ce se termina vacanta
• ( 14/05/2010 ) STIRI IMOBILIARE: Chiriasii locuintelor ANL din Tulcea nu sunt dispusi sa devina proprietari