10 cifre pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a-ti vinde casa pe timp de criza08/01/2010 
Suntem experţi la fotbal, politică şi de câţiva ani, în imobiliare. Însă, niciuna nu merge bine acum. Citeşte 10 cele mai importante cifre, identificate de consultanţii existrealestate.com, de care trebuie să ţii cont dacă vrei să îţi vinzi casa pe timp de criză.

1. Preţul mediu de vânzare


Care este preţul mediu la care s-au vândut locuinţele din zonă în ultimele luni? Dar din cartier? Dacă s-au vândut pe strada ta sau chiar în blocul tău, află la cât s-a cifrat tranzacţia. Pentru a le afla, apelează la un agent imobiliar care cunoaşte bine istoricul imobiliar al zonei.

Este important să listezi locuinţa la un preţ cât mai apropiat de cel la care va fi vândută. Altfel, cumpărătorii motivaţi, care obişnuiesc să ia pulsul pieţei, nu se vor arăta interesaţi de oferta ta. Dacă vrei 60.000 de euro pentru un apartament, listează-l la cel mult 65.000 de euro, nu la 80.000 de euro!

2. Perioada medie de aşteptat pe piaţă

Această statistică oferă o privelişte asupra numărului de zile care trebuie să treacă de la punerea la vânzarea a unei locuinţe până la momentul semnării contractului de vânzare-cumpărare. În America, de exemplu, această perioadă este de aproximativ 168 de zile.

Dacă eşti constrâns să te muţi pentru un job sau înainte de începerea şcolilor, atunci această statistică este vitală. În România, poţi găsi aceste date pe siteurile cu anunţuri imobiliare.

3. Preţul mediu de strigare

Dacă te-ai hotărât să îţi pui casa la vânzare, este important să îţi cunoşti competiţia. Dacă nu o vei lista cu cel puţin 5% mai ieftină decât preţurile medii practicate la acel moment, proprietatea ta nu va capta interesul potenţialilor cumpărători.

Aceştia nu au de unde să ştie de îmbunătăţirile pe care le-ai făcut dacă nu vor vrea să viziteze casa. Atrage-i cu un preţ bun şi vei avea avantajul de a încheia tranzacţia.
Sursa: Cotidianul
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 08/01/2010 ) AFACERI IMOBILIARE: Romanii cu multe case, sursa de bani la buget
• ( 08/01/2010 ) AFACERI IMOBILIARE: 10 cifre pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a-ti vinde casa pe timp de criza
• ( 08/01/2010 ) STIRI IMOBILIARE: "Prima Casa", prelungit pana in 15 februarie