16/12/2009 
84% din bucureşteni, dacă ar fi să îşi cumpere locuinţă, ar prefera apartamentele, 14% ar cumpăra case, în timp ce de terenuri mai sunt interesaţi doar 2% din locuitorii Capitalei.
Studiul a fost făcut de către www.imobiliare.ro în perioada 1 noiembrie-30 noiembrie şi are la bază nu mai puţin de 2.827.929 de listări efectuate pe proprietăţile rezidenţiale de pe propriul site, la nivel naţional. Şi în ţară predomină tot căutarea de apartamente. “În perioada analizată, 71% din accesări reprezintă apartamente, 18,6% case şi vile, respectiv 10,4% terenuri, reflectând interesul românilor pentru fiecare dintre aceste categorii imobiliare. Criza generală care a marcat domeniul imobiliar în 2009 a afectat în primul rând terenurile care se confruntă cu un deficit de cerere remarcabil. Dat fiind contextul actual, este puţin probabil ca în 2010 să asistăm la o relansare a tranzacţiilor cu terenuri”, spune Daniel Crainic, directorul  www.imobiliare.ro.

Locuitorii Capitalei preferă apartamentele vechi, căutarea lor s-a bazat în proporţie de 46% pe apartamentele de două camere.
31% din căutări au vizat apartamente de trei camere, iar 15% din vizitatorii site-ului s-au interesat de apartamente de patru camere. Garsonierele nu par să mai prezinte o soluţie pentru bucureşteni, pentru că doar 8% din internauţi au vizionat anunţuri ce vizează acest tip de locuinţă. Pe de altă parte, cei care îşi doresc o garsonieră într-un bloc nou în ansamblu rezidenţial sunt mai puţini. Doar 4% din accesările dintr-o lună au vizat garsoniere noi. Clasamentul căutărilor în cazul apartamentelor noi din Bucureşti este dominat de proprietăţile cu două şi trei camere care totalizează, împreună, 81% din listări. Pentru apartamente de patru camere în Bucureşti, situate în ansambluri rezidenţiale, au fost interesaţi 15% din cei care au navigat timp de o lună pe site-u www.imobiliare.ro.


De ce nu mai sunt căutate garsonierele

Anii trecuţi garsonierele erau cele mai tranzacţionate locuinţe, respectiv cele mai căutate. “În general, cei care îşi caută casă sunt familişti şi nu se mulţumesc doar cu o cameră, se gândesc şi la un copil. Mai ales că programul Prima Casă permite cumpărarea de locuinţe de două-trei camere, în funcţie de zonă şi de apartament, în jurul plafonului de 60.000 de euro”, spune Daniel Crainic.
Nicu Stan
Sursa: Cotidianul
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 16/12/2009 ) AFACERI IMOBILIARE: Cum alegem hota potrivita
• ( 16/12/2009 ) AFACERI IMOBILIARE: Pensiunile la munte, vandute in pierdere
• ( 16/12/2009 ) STIRI IMOBILIARE: