Apartamentele de doua camere au ajuns la pret de garsoniere09/10/2009 
Anul acesta, preţul mediu solicitat pentru două camere este de 69.400, cu 32% mai puţin decât în luna septembrie a anului trecut.
În ultimele luni, preţurile apartamentelor s-au stabilizat, arată ultimul raport de monitorizare realizat de AnunturiParticulari.ro, dar raportat la septembrie 2008, scăderea preţurilor este dramatică. Nici numărul de oferte nou apărute pe piaţă nu s-a modificat semnificativ şi a rămas aproximativ la acelaşi nivel cu cel din luna august, chiar dacă sunt în scădere uşoară.

“Interesant de urmărit este modul în care a evoluat piaţa raportat la aceeaşi perioadă din 2008, când preţurile aveau valori mult mai ridicate decât cele actuale. Faţă de anul trecut, preţurile au scăzut în medie cu cel puţin 30 de procente. Pentru o garsonieră se solicita atunci, în medie, preţul cerut la momentul actual pentru un apartament de două camere.
În prezent, preţul de strigare pentru o garsonieră este de 46.800 de euro, cu 35% mai puţin faţă de perioada anului trecut”, arată AnunturiParticulari.ro.

Apartamentele de două camere erau scose la vânzare acum un an cu un preţ mediu ce depăşea 100.000 de euro, devansând chiar şi preţul actual pentru un apartament de trei camere. Acum, preţul mediu solicitat pentru două camere este de 69.400, cu 32% mai puţin decât în luna septembrie a anului trecut. Pentru apartamentele de trei camere proprietarii au cerut în medie în luna septembrie 2009 un preţ de 93.300 de euro, cu 37% mai mic decât acum un an. Preţul unui apartament de patru camere a avut luna trecută o valoare mai mică cu 31% decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut. Preţul mediu solicitat iniţial de proprietarii acestora a fost de 130.000 de euro.
Nicu Stan
Sursa: Cotidianul
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 09/10/2009 ) AFACERI IMOBILIARE: Apartamentele de doua camere au ajuns la pret de garsoniere
• ( 09/10/2009 ) AFACERI IMOBILIARE: