15/09/2009 
Criza imobiliară va modifica nu numai preţurile, ci şi structura viitoarelor ansambluri rezidenţiale şi dimensiunea apartamentelor, scrie money.ro
Apartamentele din ansamblurile imobiliare care vor fi anunţate în viitor în Bucureşti vor fi apropiate, ca dimensiuni, de locuinţele construite în “Epoca de Aur”.

Dezvoltatorii care vor investi în Capitală vor opta pentru ansambluri de mici dimensiuni situate în zonele acoperite de reţeaua de transport în comun. Ansamblurile cu mii de locuinţe şi dezvoltările imobiliare situate la distanţă mare de Bucureşti vor deveni rarităţi. “Viitorul va aparţine proiectelor cu un număr mic de apartamente, situate lângă mijloacele de transport. Românii nu sunt oameni care să aprecieze un cartier cu 6000 de locuinţe, ci clădiri de 30-40 sau maximum 100-140 de unităţi”, spune Oana Ivan, general manager al companiei imobiliare Benevo.

Criza a modificat preferinţele cumpărătorilor şi specialiştii spun că acest lucru se va vedea în structura viitoarelor dezvoltări.
În urmă cu doi ani un ansamblu rezidenţial cu 500 de locuinţe era considerat insignifiant, comparativ cu cele de mii de locuinţe anunţate în apropierea Capitalei. Acum un proiect gigant, cum a fost cel anunţat şi apoi anulat de Fadesa, de 7.000 de locuinţe, este considerat nerealist de către specialişti deoarece nu mai există clienţi pentru vânzarea off-plan. Se caută doar apartamente finalizate. În aceste condiţii, dezvoltatorii nu vor mai risca decât o investiţie mică într-un ansamblu de mici dimensiuni pe care-l poate finaliza din fonduri proprii sau cu un credit mic şi pe care-l poate vinde repede. Lucruri greu de realizat cu un proiect de mari dimensiuni.

Citeşte materialul integral pe money.ro.
Sursa: Cotidianul
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 15/09/2009 ) AFACERI IMOBILIARE:
• ( 15/09/2009 ) STIRI IMOBILIARE: Locuinte de proba si garsoniere de 16.000 euro