Modelul american de portal imobiliar permite vizionarea video a proprietatii29/07/2009 
Pentru a face faţă competiţiei acerbe de pe piaţa imobiliară, agenţiile de anunţuri online îşi modernizează portalele.
Pe timp de criză, agenţiile de anunţuri imobiliare investesc în portale pentru a atrage clienţi. Este şi cazul Realmedia Network, care a investit 160.000 de euro în noul portal beta.imobiliare.ro. Timp de două luni, portalul www.imobiliare.ro se va afla în teste. Printre noutăţile pe care le aduce acest nou portal se numără vizionarea video a proprietăţilor, căutarea pe harta marilor oraşe a diverselor proprietăţi, precum şi indicele imobiliar. “Localizarea pe hartă, prezentările video sau în format pdf, posibilitatea de a avea titluri personalizate şi o descriere specifică sunt elementele de noutate care redefinesc conceptele de calitate a anunţurilor şi căutare pe un portal imobiliar”, spune Adrian Erimescu, directorul general www.imobiliare.ro.
Indicele imobiliar va fi realizat după perioada de testare şi va indica preţul apropiat de cel real al proprietăţilor. Noul portal este realizat după ce au fost studiate mai multe portale de anunţuri din America, Australia, precum şi din Europa Occidentală. Principala sursă de venituri o vor reprezenta anunţurile imobiliare plătite.

Agenţiile imobiliare care vor dori să posteze anunţuri pe acest site o vor putea face contra unui abonament lunar de 40 de euro, în timp ce persoanele fizice vor plăti 5 euro pentru un anunţ timp de o lună. Vechiul site, www.imobiliare .ro, a fost lansat în anul 2000 şi a depăşit de curând pragul de 13.000 de vizitatori unici pe zi.
 
Nicu Stan
Sursa: Cotidianul
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 29/07/2009 ) AFACERI IMOBILIARE:
• ( 29/07/2009 ) CONSTRUCTII: Muntenii, campioni la case noi
• ( 29/07/2009 ) STIRI IMOBILIARE: Modelul american de portal imobiliar permite vizionarea video a proprietatii