29/07/2009 
A doua bancă locală a trecut peste problemele tehnice invocate de alte instituţii de credit şi a acordat deja 30 de împrumuturi cu o valoare medie de 40.000 de euro.
BRD, al doilea jucător de pe piaţa bancară locală, a acordat 30 de credite în programul ,,Prima casă’’ şi are în curs de aprobare încă 30 de dosare, a declarat Lucian Cojocaru, directorul comercial al băncii, citat de NewsIn . Valoarea medie a unui împrumut se ridică la 40.000 de euro. Avem aproximativ 4.000 de cereri de credit procesate în sistemul de scoring pentru 9.000 de clienţi care şi-au arătat interesul faţă de program. Dintre acestea, circa 1.000 de cereri sunt demarate efectiv în diverse faze de procesare, iar 60 sunt deja avizate sau în curs de avizare la FNGCIMM", a spus Cojocaru.
El a precizat că BRD va solicita suplimentarea plafonului aprobat de FNGCIMM, în cazul în care banca va epuiza suma deja aprobată de Fond. "În ritmul de astăzi am putea epuiza plafonul în câteva luni şi evident că vom solicita redistribuiri, dacă este cazul. Oricum, ştiu că Fondul are un mecanism de redistribuire din trei în trei luni", a menţionat Cojocaru. FNGCIMM a alocat un plafon de 171 de milioane de euro pentru creditele acordate de BRD prin programul «Prima casă». Menţionăm că mai multe bănci locale importante, printre care BCR şi Raiffeisen Bank, nu au început încă să acorde credite din cauza unor neînţelegeri de natură juridică în relaţia cu FNGCIMM. Mai mult, ING, care şi-a anunţat iniţial intenţia de a participa la program, a renunţat şi şi-a construit un produs de creditare similar.

Serban Buscu
Sursa: Evenimentul Zilei
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 29/07/2009 ) AFACERI IMOBILIARE:
• ( 29/07/2009 ) CONSTRUCTII: Muntenii, campioni la case noi
• ( 29/07/2009 ) STIRI IMOBILIARE: Modelul american de portal imobiliar permite vizionarea video a proprietatii