Subinchirierea unei camere de camin va ajunge la 600 de euro25/06/2009 
Nici nu s-a terminat bine anul universitar, ca studentii cauta deja sa-si asigure buzunarele cu bani din vanzarea locurilor la camin. In campusurile studentesti Regie si Tei din Bucuresti, preturile variaza intre 300 si 550 de euro. Fata de anul trecut, in functie de loc, preturile au crescut in medie cu 100 de euro.

In zona Grozavesti am intalnit-o pe Claudia, studenta la Facultatea de Jurnalism, care ne-a spus ca anul trecut a cumparat un loc in caminul C cu 300 de euro. Pretul i s-a parut foarte convenabil comparativ cu propunerea facuta de Cosmin, masterand in anul I la Universitatea “Politehnica”, care isi vinde locul in P14 cu 550 de euro. Acesta ne-a asigurat ca in ultima instanta lasa si la 500 de euro, crezand ca vorbeste cu cineva interesat sa-i cumpere locul. La caminul de la Drept, Catalin, student la Jurnalism, ne-a spus ca el si-a cumparat locul cu 500 de euro. Locurile din  caminele de la Medicina, cunoscute sub denumirea de “U-uri”, sunt cele mai scumpe. Pretul pentru un pat ajunge si la 600 de euro, iar la Agronomie, pretentiile la subinchiriere variaza intre 450 si 500 de euro. Pe langa preturile de cumparare ale locurilor, studentii trebuie sa plateasca lunar taxe cuprinse intre 40 si 200 de lei, reprezentand contravaloarea serviciilor de intretinere. Oricum este mai convenabil decat o chirie lunara care incepe de la 250 de euro, afirma o studenta. Pe internet, anunturile sunt postate dupa preferinte, atat pentru cumparare, cat si pentru vanzare. Pretentiile nu lipsesc. Un model de anunt suna sec: ,,Mentionez ca sunt fata si doresc sa cumpar loc in camin, in oricare, pe perioada 2009/2010, atat timp cat e de maximum 6 persoane, si sa fie un camin aproape de metrou’’. Iar cand vine vorba de vanzare, studentii se intrec in oferte: ,,Vand loc in camin P13, toate conditiile. Camera aranjata (frigider, cuptor cu microunde etc.), camera de 4 persoane, fara supracazari, conditii excelente. Toate taxele platite urgent.’’ Cu toate acestea, nu toate informatiile sunt adevarate, iar cele patru locuri sunt de fapt trei, conform nemultumirilor studentilor de pe forum. Cum nimeni nu verifica cine sta cu adevarat in camerele repartizate, comertul e in floare, in dauna celor care au nevoie cu adevarat de aceste locuri.

Baile arata precum Kosovo dupa bombardament

Complexul Grozavesti nu pare sa-i dezamageasca pe studenti. Desi caminele au fost renovate boboc acum doi ani, acestia nu prea tin cont. Dusurile si bateriile de la instalatii lipsesc, rufele se usuca pe hol, resturile de tigari se arunca la usa in cutii de conserve sau sticle taiate. Cei mai ingeniosi le umplu fie cu apa, fie cu nisip. Administratora caminului, Viorica Anghelescu, ne-a declarat, cu entuziasm: ,,As vrea sa va arat niste camere imputite, dar nu prea am.’’ In cele doua camere pe care ni le-a deschis am observat ca studentii au fost considerabili si nu au lasat in urma decat  doi pereti zgariati, o saltea arsa cu tigara si un corp de mobila in plus, chiar daca acest lucru nu este permis. Femeile de serviciu sunt retinute in comentarii. Doar una dintre ele ne-a spus ca nu intra in camere dupa ce studentii pleaca, nici nu ar avea cand, pentru ca unul pleaca, altul vine. E de datoria lor sa lase curatenie. Pe usa baii, afisul adresat studentilor ne atrage atentia cu urmatorul mesaj: ,,Voi chiar nu stiti sa folositi grupurile sanitare? Nu stiti sa mentineti curatenia pe paliere, sa nu mai aruncati mucurile de tigara pe jos si sa le stingeti pe ramele de la ferestre? Nu va place sa stati in curatenie?’’ Administratora nu este multumita de felul in care studentii pastreaza ordinea si de faptul ca studentii fura obiectele din bai. Situatia este destul de buna fata de caminele Politehnicii, unde nu ni s-a permis accesul, pe motiv ca studentii nu au parasit camerele.  Cu toate acestea, ritmurile de rap vuiau, iar dincolo de geamurile fumurii se puteau vedea scrumiere tixite de tigari si perdele rupte. Nici la complexul studentesc Tei, camerele nu s-au eliberat. Natalia Campea, femeia de serviciu, ne-a dezvaluit ca studentii, majoritatea baieti, lasa camerele pline de obiecte nefolositoare: frigidere si computere stricate, farfurii si lenjerii murdare.
Ramona Cornea, Irina Munteanu
Sursa: Gardianul
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 25/06/2009 ) AFACERI IMOBILIARE: Romanul mediu se califica la prima casa de doua camere doar cu familia
• ( 25/06/2009 ) AFACERI IMOBILIARE: Amenda de 500 de lei daca nu-ti asiguri casa
• ( 25/06/2009 ) AFACERI IMOBILIARE: Tranzactiile imobiliare dau inapoi cu trei ani
• ( 25/06/2009 ) CREDITUL IPOTECAR:
• ( 25/06/2009 ) STIRI IMOBILIARE: Subinchirierea unei camere de camin va ajunge la 600 de euro
• ( 25/06/2009 ) STIRI IMOBILIARE: