Fratii Negoita ieftinesc apartamentele cu peste 38.000 de euro08/05/2009 
Un alt dezvoltator care participă la târgul imobiliar de la Palatul Parlamentului se laudă cu un discount de 78.000 de euro.
În ansamblul rezidenţial Confort City, construit de compania fraţilor Ionuţ şi Robert Negoiţă, reducerile de preţ valabile la Târgul Naţional Imobiliar variază între 38.000 şi 47.000 de euro pe unitatea locativă, potrivit reprezentantului Domus Stil.
 
„Motivele pentru care preţurile sunt mai mici sunt aceleaşi ca în toate domeniile, criza financiară, respectiv lipsa clienţilor. Preţurile au ajuns la limita maximă, sunt mai mici cu 35%, mai mult de atât nu vor mai scădea“, ne-a spus Ionuţ Negoiţă, unul dintre acţionarii companiei Pro Confort, care are în portofoliu şi firma de dezvoltări imobiliare Domus Stil.
 
Astfel, la începutul acestui an, un apartament de două camere cu o suprafaţă construită de 73,5 metri pătraţi costa 94.000 de euro, acum acelaşi apartament poate fi cumpărat cu doar 56.000 de euro.
Apartamentele de trei camere, care au suprafeţe construite de 107 metri pătraţi, au un preţ de 79.000 de euro, în timp ce în ianuarie se cereau în jur de 126.000 de euro. Preţurile sunt finale şi includ TVA. Dezvoltatorii sunt optimişti şi îşi pun speranţele în relaxarea creditării pentru revenirea pieţei imobiliare. „Cel mai important lucru pentru dezgheţarea pieţei imobiliare, respectiv a revigorării vânzărilor este încurajarea creditării. Dacă se întâmplă asta, lucrurile vor începe să se lege“, a adăugat Ionuţ Negoiţă.
 
Nu este un caz singular. Dacă în anii trecuţi fiecare dezvoltator avea pe parcursul evenimentelor imobiliare promoţii, precum bucătărie mobilată, loc de parcare la jumătate de preţ sau chiar câte o sticlă de vin la fiecare apartament cumpărat, acum dezvoltatorii lasă din preţ zecii de mii de euro. Cea mai mare reducere de preţ în cadrul Târgului Naţional Imobiliar (TNI) este cea a ansamblului rezidenţial Morilor, dezvoltat de firma Dagesh Group. Ansamblul este unul mai mic, de 24 de apartamente, din care au fost vândute 12. „Dacă anul trecut un apartament de 100 de metri pătraţi construiţi costa 228.000 de euro acum costă 150.000 de euro“, ne-a spus Viorica Drăgoţel, reprezentant vânzări al Dagesh Group. TNI se desfăşoară până în 10 mai, iar taxa de intrare este de 5 lei.
 
Scăderi de 20%
Un alt ansamblu de apartamente la care preţurile au fost reduse este Greenfield, dezvoltat de compania Impact. „Preţurile sunt mai mici cu aproximativ 20% în prezent, comparativ cu sfârşitul anului trecut. Spre exemplu, o locuinţă care acum câteva luni costa 78.000 de euro acum costă 61.600 de euro“, ne-a spus Marius Bălăceanu, consultant vânzări Impact. Un alt ansamblu la care preţurile au fost modificate în avantajul clientului este Primăvara: 4.000-5.000 de euro pentru fiecare unitate locativă.

Nicu Stan
 
Sursa: Cotidianul
Vezi stirile din   din data 
 Calendar (zz/ll/aaaa) 
Mai multe stiri imobiliare
• ( 08/05/2009 ) AFACERI IMOBILIARE: Fratii Negoita ieftinesc apartamentele cu peste 38.000 de euro